Start-to-Trail

 Start-to-Trail

Regelmatig organiseren we Start-to-Trail clinics. Een uitgebreide kennismaking met trailrunning. Aan de orde komen de algemene basistechniek en het specifieke van kracht, dalen, materiaal, heuvelop en mul zand, om tot slot alle onderdelen in een gezamenlijke trail te beoefenen.

IMG_3510Op zes achtereenvolgende zaterdagen kun je kennis maken met en beoefen je  trailrunning. Elke keer komt een ander element van deze mooie buitensport aan de orde.  Genieten staat hierbij voorop en dat doen we in de prachtige Schoorlse Duinen: genieten van de natuur, van rennen en van je medelopers.

93e2aab7-8ab0-499b-88f2-26fed4aa78ab

IMG_3505Alle deelnemers hebben ervaring met hardlopen en kunnen in ieder geval probleemloos minimaal 5 km. hardlopen. Dat kan betekenen dat er meer ervaren lopers meedoen, maar dat is tot nu toe geen enkel probleem geweest omdat we op gezette momenten opnieuw verzamelen. Dat wil zeggen dat de “snelle lopers” terugkomen om weer bij de anderen aan te sluiten. Soms maken we ook gebruik van een circuit waarbij de snelheid helemaal niet meer uitmaakt.

Klik hier voor bewegende beelden van de kennismaking met trailrunning in oktober 2017
Afhankelijk van het onderdeel bestaan de trainingen uit afstanden van 5 – 10 km. We tellen eigenlijk niet in kilometers maar in tijd. En die varieert ook van anderhalf tot twee uur en wordt afgesloten met een gezamenlijk kopje thee om de ervaringen uit te wisselen.
De verschillende technieken waar we ons op richten zijn:
1. Algemene basistechniek
2. Techniek voor bergop
3. Techniek voor dalen
4. Techniek voor mul zand
5. Materiaal gebruik
6. Veiligheid en kracht
 Vaste onderdelen van elke training zijn:
1.Warming up met flexibiliteit, stabiliteit en kracht
2.Kern met specifieke techniek
3.Run van ca. 1 uur(…) om techniek uit te voeren
4.Cooling down
5.Kopje thee en ervaringen uitwisselen

fullsizeoutput_1669

cropped-IMG_3918.jpgklik op de afbeelding voor vergroting

Interesse? Neem contact met ons op.